VOEDSELVERWERKING

De wereldwijde voedselproductie- en -verwerkingsindustrieën staan onder druk om een toenemende hoeveelheid gezonde, voedzame en kwaliteitsborgende producten te leveren aan een snelgroeiende wereldbevolking. Voedselveiligheid is een van de grootste zorgen van producenten en consumenten.

Optimale kwaliteitsborging wordt steeds verder uitgehold door de grotere volumes voedingsproducten die verwerkt moeten worden. Bestaande saneringsprocedures en remedies kunnen de toename van de fabrieksproductie niet opvangen.

Bovendien verergert de toenemende microbiële resistentie tegen chemische biociden die worden gebruikt in voedselverwerkende fabrieken de kwaliteitsborging en veiligheidsproblemen. Het aantal gemelde gevallen van voedselvergiftiging neemt toe, ondanks de opgelegde regelgeving en geavanceerde managementsystemen.
Gekoppeld aan het bovenstaande, zijn toenemende beperkingen opgelegd door wetgeving door regeringen, en aankooponderscheiding van retailers en consumenten, voor gezondere, effectieve en ecologisch duurzame sanitaire producten en praktijken in voedselverwerkende fabrieken.
Gebruik van NIEUWE biedt voedselverwerkers een veilig, kosteneffectief alternatief voor de huidige schoonmaak- en sanitaire producten. NEW is een productiviteits- en winstgevendheidsverhogende tool voor kwaliteitsborging voor de optimalisatie van voedselverwerkende fabrieken.

Hygiënebeheer
Hygiëne bestaat uit 2 basisstappen:

  • Schoonmaak; verwijdering van restproduct, vuil en vuilophoping
  • Sanitaire voorzieningen: desinfectie, eliminatie van microbiële besmetting

Bij voedselverwerking omvat het aspect van hygiënebeheer nog 2 componenten:

  • CIP; Cleaning in Place (vaste apparatuur die niet gemakkelijk toegankelijk is)
  • COP; Niet op zijn plaats schoonmaken (verplaatsbare apparatuur, vloeren en andere toegankelijke oppervlakken.

Zowel CIP als COP vereisen een proces van reiniging en desinfectie
Neutral Electrolyzed Water (NIEUW) kan worden gebruikt voor desinfectie gedurende het gehele voedselproductieproces, maar ook voor directe toepassing op voedsel, en biedt zo een oplossing die de hygiëne van de totale verwerkingsfabriek aanpakt. Alkalisch water (AW) kan worden gebruikt voor reiniging en is bijzonder nuttig als wasmiddel of oppervlakteactieve stof.

Toepassingen:
De voedselverwerkende industrie streeft er voortdurend naar om besmetting door bacteriën, sporen, virussen, schimmels, gisten en schimmels te verminderen. NIEUW kan worden gebruikt voor de volgende toepassingen:

  • De behandeling en eliminatie van biofilmbesmetting in de verwerkingsfabriek.
  • Microbiële besmetting wordt geëlimineerd in vers voedsel door NIEUW op te nemen in de voedselbereiding.
  • Cleaning-In-Place (CIP), van procesinstallaties en apparatuur, inclusief potten, tanks, centrifuges, pompen, leidingen, filters, vulkoppen, pasteurisatieapparaten en algemene oppervlakken.
  • De continue decontaminatie van proceswater, waardoor de introductie van micro-organismen in het proces door water van slechte kwaliteit wordt geëlimineerd.

Voordelen voor de voedselverwerkende industrie

  • NEW is veilig te gebruiken als laatste spoeling voor het proces.
  • Verbeterde Cleaning-In-Place (CIP) van de voedselverwerkende omgeving.
  • Decontaminatie- en sanitaire procedures worden vrij van chemicaliën.
  • NEW heeft een positieve werkzaamheidsvalidatie door een aantal onafhankelijke organisaties.
  • NIEUWE technologie genereert gelijktijdig biocide- en wasmiddelproducten; oplossingseigenschappen kunnen worden gevarieerd volgens specifieke vereisten.
  • NEW elimineert alle bekende bacteriën, schimmels, gisten, virussen, schimmels en sporen.
  • De kosten die gepaard gaan met het retourneren van producten worden verlaagd.
  • Verhoogde klanttevredenheid.
  • Gegarandeerde microbiële en biofilmcontrole in de procesinstallatie vermindert de stroomafwaartse contaminatie van het product.
  • Verbeterde microbiële en biofilmcontrole geeft vertrouwen in het aanbieden van kwaliteitsproducten en in het voldoen aan de HACCP-vereisten.
  • NEW is goedgekeurd voor gebruik in voedselverwerking door de Amerikaanse en Europese regelgevende instanties.
  • Het introduceren van NIEUW in de verwerkingstechnieken zal de huidige verwerkingsprotocollen niet verstoren.
  • In tegenstelling tot traditionele ontsmettingsmiddelen en chemicaliën is NEW niet giftig en niet irriterend voor de mens.
  • Bederf door microbiële besmetting van producten wordt verminderd.
  • Houdbaarheid van producten wordt verlengd door verminderde microbiële contaminatie.
  • Het beheer van de proceshygiëne is sterk verbeterd.
  • NIEUW bevat alleen geactiveerde en geïoniseerde bestanddelen van water en zout en is niet giftig, niet irriterend, geurloos en milieuvriendelijk
  • NIEUW kan worden aangebracht in de vorm van vloeistof, mist of ijs.


Meer informatie over Voedselverwerking